Demo rendszer 2
Go to content

Main menu

Bővebb információ.

 

On-Line leltározás Wifit vagy mobil internetet használó eszközökkel

A Leltározó Program lehetővé teszi, hogy az intézménybe, vállalkozáshoz kerülő álló és fogyóeszközök úgy kerüljenek nyilvántartásba, hogy a későbbiek során egyszerővé váljon a leltározók munkája, a leltározás időszükséglete lerövidüljön. A leltározási folyamatban csak a megfelelő jogosultságú felhasználók vehetnek részt. Megoldható, hogy az induló tétellistát, vagy az utolsó leltározás óta bekerült új tételeket egy Excel táblával lehessen bevinni.

A leltár-rendszer alapja egy QR-kód-cimke, de lehet egyszerő vonalkód, vagy RFID cimke is. Rendszerünk az új, vonalkód olvasóval kezelhető leltári azonosító szám használatát támogatja, de felvesszük az adatbázisba a korábban használt más típusú leltári azonosítót, pl. az SAP kódot is.

Leltározás előtt QR-kóddal kell ’felszerelni’

• a leltározó személyt pl. a kitőzőjén,

• a helyiséget, pl. az ajtó mellett és

• magukat a leltári tárgyakat.A leltárfelvétel előtt egy QR-kód olvasóval leolvassuk a leltározó személyek és a helyiség kódját, ezután kezdődhet a vakleltár, vagy a leltári ellenőrzés. Mindkét esetben egy vonalkód olvasóhoz hasonló eszközzel csak rá kell klikkelni a korábban felvett tárgyak címkéjére, aminek alapján a tétel összes adata előhívható.

Vakleltár esetén lezárás után a vezető ellenőrizheti, hogy a dolgozók mit hagytak ki korábban rögzített tételt,

ellenőrző leltár esetén pedig a képernyőn megjelenő lista alapján a dolgozók meg tudják keresni a helyiségben levő összes tárgyat, ráklikkelve pedig felvehetik az ellenőrzési jegyzőkönyv listájába.


Mód van idegen tulajdonú eszközök azonnali felvételére.

A leltározás során máshol fellelt tárgyakról a megfelelő jogosultságú vezető eldöntheti, hogy az új helyet tekinti véglegesnek, vagy a tárgyat visszaviteti az eredeti helyére.

A mobilinternetet használó laptopok, tabletek, okostelefonok miatt rendszerünk különösen alkalmas az egymástól távol lévő telephelyek leltári nyilvántartásainak közös kezelésére.

A programot úgy írtuk meg, hogy a képernyő-, és lista-feliratok nyelvét egy kattintással át lehessen váltani.